Skip navigation

Ærtesuppe med kammuslinger

Denne lækre og cremede ærtesuppe er nem at lave. Her er den med stegt kammusling - servér den med en skefyld cremefraiche i stedet, hvis det skal være ekstra nemt. Suppen har et højt indhold af energi og protein.

""
Ærtesuppen ses til højre. Du finder også opskriften på tomatsuppen til venstre her på hjemmesiden.

Ingredienser

  • 15 g smør
  • 1 lille løg, finthakket
  • 200 g friske eller frosne ærter
  • 2 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde

Tilbehør:

  • 9 kammuslinger (180g)

Sådan gør du: 

Smelt smørret, og sautér løgene i smørret ved middel varme, til de er klare og bløde. Tilsæt ærter og bouillon. Læg låg på gryden, og lad det simre i 5-7 minutter.

Hæld mælk og fløde i, og blend suppen, til den er helt cremet og ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.

Steg kammuslingerne et par minutter på hver side, indtil de er gyldne.

Servér suppen med de stegte kammuslinger på toppen.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en lille skål på 1½-2 dl. 

Energi: 

1 portion suppe uden kammuslinger indeholder 945 kJ/225 kcal og 5 g protein.

1 portion med 3 kammuslinger indeholder 1118 kJ/266 Kcal og 13 g protein.