Skip navigation

Ærtesuppe med ristet kuller

Mild ærtesuppe, der også er god med ristede kammuslinger eller helt for sig selv. Har du svært ved stegeos i køkkenet, kan du bage fisken i ovnen i stedet.

""

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 10-12 dl grøntsagsbouillon eller vand
  • 250 g ærter fra frost, optøede
  • 100 g drænet yoghurt 10%
  • salt og peber

Fisk:

  • 600 g kuller i filet, uden ben og skind
  • lidt olie til stegning
  • flagesalt

Topping:

  • 1 bakke ærteskud
  • 1 håndfuld dild, plukket
  • 1 håndfuld kørvel, plukket
  • 1-2 spsk æbleeddike

Sådan gør du: 

Sautér løg og hvidløg i olivenolie, uden at de tager farve. Kom hvidvin på, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt bouillon eller vand, og lad det hele koge i ca. 10 minutter. 

Kom ærter og yoghurt i suppen, og træk gryden af varmen. Blend med en stavblender, og smag til med salt og peber. Del imens fisken i fire stykker. Steg fisken i lidt olie på en slip-let-pande ved middel varme. Steg den næsten færdig på den ene side, tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr fisken med salt.

Sæt gryden tilbage over varmen, og lad suppen varme op, den må ikke stå og koge i længere tid, så bliver farven grim. Vend ærteskud, dild og kørvel med lidt æbleeddike.

Anret suppen i dybe tallerkener. Kom ristet fisk i suppen, og pynt med rigeligt urtesalat. Servér straks med ristet rugbrød til.

Frys suppen ned: 

Suppen kan fryses (uden fisk og topping). Farven bliver knap så grøn efter frysning, men smagen er lige så skøn.