And i æbler
Andelåret simrer sig mørt med æbler, enebær og allehånde. Du behøver ikke andet tilbehør end groft brød og evt. en enkel salat.
Ingredienser
- 4 store berberiandelår inkl. overlår
- koldpresset jomfruolivenolie
- 2 store løg
- 12 stk. hel allehånde
- 12 hele enebær
- 4 velsmagende danske æbler
- 1½ l grøntsags- el. fjerkræfond
- flagesalt og friskkværnet sort peber
Tilbehør:
- groft brød
- salat
Sådan gør du:
Brun andelårene godt i olivenolie i en stor gryde, til skindet er sprødt og gyldent. Pil og skær løgene i smalle både, tilsæt dem til andelårene sammen med allehånde og enebær. Steg det hele godt igennem.
Fjern kernehusene på to af æblerne, og skær æblerne i smalle både. Tilsæt dem til gryden. Steg et par minutter, og hæld så fonden på, til det hele næsten er dækket. Læg låg på, og lad andelårene småsimre i ca. 45 minutter.
Tilsæt æblebåde fra de to sidste æbler og lad det hele simre videre i ca. 20 minutter. Smag retten til med lidt salt og peber.
Servér andelårene med et godt brød og en grøn salat.