Bagt grød med blåbær, banan og mandler
I denne bagte grød får du sødme og fuldkorn på samme tid. Grøden er hurtig at tilberede og kan spises både som kold og varm.
Ingredienser
- 1 banan
- 1 håndfuld blåbær
- 2-3 spsk havregryn
- 1 spsk kokosmel eller kokosflager
- 1/2 tsk vanilje eller kanel
- 1 håndfuld mandler, nødder eller kerner
- 1-2 tsk honning eller sirup
- 1 spsk olie eller smeltet smør
- 2 æg
- 1 dl mælk
Bag grøden i en rugbrødsform på ca. 1 ltr.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader.
Skær bananen i skiver, og anret den i bunden af din rugbrødsform. Tilføj herefter blåbær.
Hæld havregryn op i en skål, og tilsæt kokosmel eller kokosflager. Tilsæt kanel eller vanilje, og herefter mandler, nødder eller kerner. Rør rundt i skålen, og fordel blandingen over frugten.
Tilsæt lidt honning eller sirup og ca. 1 spsk. olie eller smeltet smør. Rør de to æg sammen med mælk, og hæld det over frugt og mysli.
Bag i 25 minutter.
Skær den bagte grød ud i mindre stykker.
Om opskriften:
Denne opskrift er venligst udlånt af Fuldkornspartnerskabet. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Læs mere om fuldkorn og find fuldkornsopskrifter på www.fuldkorn.dk.