Skip navigation

Bagt kartoffel med baked beans og cheddar

En nem genvej til et dejligt og nærende måltid som både er rig på protein og energi. Den bagte kartoffel passer sig selv i ovnen. Servér med lunede baked beans og revet ost.

""

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel (ca. 250 g)
  • 1 tsk olie eller smør
  • ½ dåse baked beans (195 g)
  • ca. 15 g revet ost, gerne cheddar

Tilbehør:

  • evt. purløg, finthakket

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200°.

Vask kartoflen grundigt. Prik et par huller i skindet med en gaffel. Pensl kartoflen med lidt olie eller læg en klat smør på toppen.

Bag kartoflen i ovnen i 75-90 minutter, til den er gennembagt. (Du kan bage kartoflen i mikroovn på kortere tid).

Hæld baked beans i en gryde, og varm dem op ved middel varme i cirka 5 minutter. De skal være gennemvarme.

Halvér den bagte kartoffel, så du har to portioner. Anret kartoflerne på hver sin tallerken: Lav et snit eller et kryds i kartoflen, og tryk den lidt fra hinanden. Hæld de varme baked beans over kartoflen, og top med revet ost. Giv den et drys friskkværnet peber og evt. lidt friskhakket purløg, og servér.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi:

½ bagt kartoffel med fyld indeholder 1071 kJ/kcal og 12 g protein.