Skip navigation

Bagt lyssej med rodfrugter og persillepesto

Sprøde, bagte rodfrugtfritter og et godt stykke fisk er nemt at lave og smager dejligt. Den grønne persillepesto er god til både fisk og bagte rodfrugter.

""

Ingredienser

  • 600 g lyssej
  • 2 tsk sukker
  • 200 g kartofler
  • 400 g knoldselleri
  • 400 g gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og peber

Persillepesto

  • 1 stort bdt bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 60 g hasselnøddekerner
  • 40 g kapers
  • 1¼ dl koldpresset rapsolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og peber

Pynt

  • 1 stort bdt brøndkarse

Tilbehør

  • groft brød

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 160 grader, og klargør grøntsager og krydderurter. Drys fisken med salt og sukker. 

Skær rodfrugter og løg i stykker a ca. 1 cm, bland dem med olie og eddike, og krydr med salt og peber. Læg rodfrugter og løg i et ildfast fad, og bag dem i den forvarmede ovn ved 160 grader i 20 minutter. Læg så fisken ovenpå, og lad det bage i yderligere 10 minutter.

Kom alle ingredienserne til persillepestoen i foodprocessoren, og blend dem. Smag pestoen til med salt og peber.

Dryp pestoen ud over rodfrugter og fisk, drys brøndkarse over, og servér. Spis gerne groft brød til retten.