Skip navigation

Boghvedegrød

Boghvedegrød har en let bitter smag, som kan være behagelig, hvis du har svært ved sød smag. Opskriften har et højt indhold af energi og protein.

""
Boghvedegrøden ses i midten med æbletern på toppen. De fire andre opskrifter findes også her på hjemmesiden (kold grød, byggrød, fløjlsgrød og havregrød).

Ingredienser

  • 45 g boghvedegryn
  • 2 dl vand
  • 2 dl sødmælk
  • 1 knsp salt
  • 1tsk vaniljesukker
  • ½ æble

Sådan gør du:

Bland boghvedegryn og vand i en gryde, og kog i ca. 5 minutter. Tilsæt så sødmælk, når grøden begynder at tykne.

Kog videre i ca. 5 minutter under omrøring. Smag til med salt og vaniljesukker. Skræl ½ æble, og riv det groft.

Rør æblestrimlerne i grøden, og servér.

Ideer til topping: 

  • En skefuld græsk yoghurt, cremefraiche, flødeskum eller råcreme.
  • Nødder, frø, mandler, kerner eller kokos, evt. hakkede eller blendede – disse kan også koges med i grøden.
  • Frugt – enten frisk, tørret, syltet eller henkogt frugt eller frugtgrød – kan både tilsættes grøden og bruges som topping.
  • En god klat smør, peanutbutter, tahin eller mandelsmør.
  • Sukker, sirup, honning eller andet sødt.
  • En skefuld dulche de leche (karamelsovs). Evt. sammen med hakkede nødder.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en lille skål på 1½-2 dl. 

Energi:

1 portion (ca. 1,5 dl) indeholder 681 kJ/162 kcal og 5 g protein.