Skip navigation

Buddha-bowl med avocado, spidskål og edamamebønner

Denne bowle giver dig en farverig og smagfuld oplevelse og har samtidig et højt indhold af energi og protein, når du serverer den med kokosris og avocado.

""

Ingredienser

  • 60 g kokosris (se opskrift til højre)
  • 20 g spidskål
  • et lille stykke agurk
  • ½ avocado
  • 50 g frosne edamamebønner
  • 1 spsk gomadressing (købes færdig)
  • 10 g peanuts eller cashewnødder
  • evt. 2 tsk ristede sesamfrø

Sådan gør du: 

Læg kokosris i bunden af den beholder, du vil lave din bowle i. Det kan være en madkasse, et glas med låg eller en skål, der kan rumme 2 dl.

Anret grøntsagerne ovenpå risen. Tilsæt dressingen, og top med nødder og sesamfrø.

Hvis du skal have bowlen med som madpakke, kan du evt. have dressingen i en lille beholder ved siden af, så den kan tilsættes, når du skal spise.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken. 

Energi: 

1 portion indeholder 1782 kJ/424 kcal og 12 g protein.