Skip navigation

Butternutsquash-suppe med peanutbutter

Vegetarisk, blid og cremet græskarsuppe med jordnøddesmør. Her er brugt butternutsquash, der giver en meget cremet, sød og mild suppe.

""

Ingredienser

  • 2 butternutsquash, skåret i grove tern (kan erstattes af hokkaidogræskar)
  • 25 gram smør
  • 1 løg, skåret i skiver
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 spsk peanutbutter (crunchy)
  • 2 l kyllingebouillon eller vand
  • 2 dl piskefløde

Tilbehør:

  • drænet yoghurt eller cremefraiche
  • evt. græskarkerner og 1 spsk olie til stegning, hvis du vil riste dem

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt græskarternene. Sauter dem godt i gennem – de har godt af at få lidt ”tæsk”, men skal ikke have så meget, at de brænder sig fast i gryden.

Tilsæt løg og hvidløg, og sauter videre. Vær opmærksom, for hvidløg brænder lynhurtigt på, og så kommer suppen til at smage brændt.

Tilsæt kogende bouillon eller vand, så at det er cirka 2 cm over grøntsagerne.

Lad suppen koge rimelig kraftigt, til butternutsquashen er helt mør, det tager ca. 20 minutter. Tilsæt fløde og peanutbutter, og kog suppen igennem.

Blend suppen helt fint med en stavblender eller i en blender. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere peanutbutter.

Spis suppen, som den er, eller server f.eks. med et drys græskarkerner, der er ristet i lidt olie på en varm pande.

Frys suppen ned i passende portioner. Når suppen skal spises, tøes en portion op i mikroovn eller en gryde med en anelse vand i bunden.