Chokomuffins med sorte bønner og kakaonibs
De sorte bønner er med til at gøre disse muffins mørke, lette og fugtige. Kakaonibs giver skønt knas i kagerne, men kan sagtens udelades eller erstattes af mørk chokolade.
Ingredienser
- 200 g sorte bønner, udblødte
- 100 g smør, blødt
- 100 g rørsukker
- 100 g mørk chokolade
- 1/2 vaniljestang, korn af
- 1 knsp salt
- 1/2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 5 æg
- 2-3 spsk kakaonibs
- 50 g valnødder, hakkede
- evt. kakao
Sådan gør du:
Kog de udblødte bønner i ca. 1 time, til de er helt møre, og lad dem køle af. Smelt chokoladen over vandbad: Fyld vand i en kasserolle, og bring det i kog. Sæt en skål af rustfrit stål ned i gryden, og smelt chokoladen heri. Skålen må ikke røre vandet – det er dampen, der smelter chokoladen.
Blend de kogte bønner i en foodprocessor, kom smør og sukker i, og blend til massen er glat og samlet. Kom den smeltede chokolade i, og blend igen.
Kom vaniljekorn og sukker i. Bland kakao, bagepulver og natron sammen, og tilsæt det. Blend æggene i et ad gangen. Vend til sidst kakaonibs og valnødder i, og fyld kagemassen i muffinforme. Bag dem ved 185˚ i 20-25 min, eller til de er gennembagte.
Servér kagerne ved stuetemperatur. Evt. med frisk frugt, flødeskum eller is til.