Cremet jordskokkesuppe med salsa verde
Lækker vegetarisk jordskokkesuppe med salsa verde. Du kan bruge kylling som fyld i suppen, hvis du har lyst.
Ingredienser
- 275 g jordskokker, skrællet vægt
- 50 g kartoffel, skrællet vægt
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 5 dl grøntsagsbouillon
Salsa
- 1 stor håndfuld basilikum
- 1 stor håndfuld persille - skyllet og slynget
- 2 store kviste timian - kun bladene (kun udelades)
- 2 ansjosfileter i olie
- 1 lille fed hvidløg
- 1 spsk kapers - knuget fri for eddike
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 økologisk citron - 1 tsk fintrevet skal og lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skær jordskokker og kartoffel i mindre tern. Svits skalotteløget i olien, tilsæt grøntsagerne, og overhæld med bouillonen. Kog det hele i ca. 15 minutter.
Lav salsaen, imens suppen koger: Put alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til en cremet salsa. Smag til med citronskal- og saft og eventuelt salt og peber.
Blend suppen, og servér den med salsaen.
Hvis du har stråleskader eller sår i munden, kan du spise suppen uden salsa verde.
Holdbarhed:
Suppen holder sig fint i et døgn på køl. Krydderurtesalsaen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.
Du kan også fryse suppen (uden salsa verde). Suppen kan holde sig i 3 måneder i fryseren.