Skip navigation

Eksotisk frugt med ingefærsirup

Desserten er på en gang sød og frisk, og de små kakaonibs giver bittert knas. De fås i helsekostbutikker og på nettet, men kan sagtens udelades eller erstattes af mørk chokolade.

""

Ingredienser

Sirup:

  • 1 stængel citrongræs
  • 20 g skrællet ingefær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 dl vand

Frugtsalat:

  • 1 mango
  • 1 ananas
  • 2-3 bananer
  • evt. 1-2 spsk kakaonibs

Tilbehør:

  • evt. yoghurt, is eller flødeskum

Sådan gør du: 

Fjern de yderste blade fra citrongræsset og kassér dem. Skær citrongræsset i grove stykker, og skær ingefæren i tykke skiver. Kom begge dele i en kasserolle med sukker og vand. Lad det simre i 10 minutter. Tag det af varmen, og lad det trække i yderligere 10 minutter. Sigt siruppen, og sæt den i køleskab i mindst 1 time.

Skræl mango og melon, og fjern kernerne. Skær alt frugten i mundrette stykker, og vend dem med den afkølede sirup. Servér frugtsalaten, evt. vendt med lidt kakaonibs. Servér yoghurt til.

I stedet for at lave siruppen, kan du vende frugten med kødet fra et par passionsfrugter. Det virker som en frisk og syrlig dressing.