Skip navigation

Frugtgrød af jordbær og rabarber

Du kan koge frugtgrød af alle sæsonens friske frugter og bær. Hvis du koger grød af friske bær, kan du med fordel lade bærrene trække lidt i sukker før kogning. Her er grøden af jordbær og rabarber.

Frugtgrøden ses nederst på billedet i den grønne skål. Den anden opskrift findes også her på hjemmesiden (Lynis med banan og peanutbutter).

Ingredienser

  • 250 g frosne jordbær
  • 300 g frosne rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
  • 100g sukker
  • 10 g kartoffelmel
  • 2-3 spsk vand til jævning
  • 1 lille nip salt

Tilbehør:

  • sødmælk eller piskefløde

Sådan gør du: 

Kog bærrene op med sukker og vaniljestang. Lad det koge i 4-5 minutter, til bærrene er møre. Tilsæt et lillebitte nip salt. Tag grøden af varmen.

Rør kartoffelmel ud i koldt vand til en jævning. Rør jævningen i den varme grød lidt ad gangen, indtil du opnår en god konsistens.

Hæld grøden i en skål, og drys evt. med lidt sukker på toppen, så grøden ikke trækker skind.

Servér f.eks. med kold piskefløde.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder en lille skål (cirka 2 dl).

Energi:

1 portion (ca. 2 dl) frugtgrød indeholder 650 kJ/155 Kcal og 1 g protein.

1 portion frugtgrød med 1 dl sødmælk indeholder 919 kj/219 Kcal og 4 g protein.

1 portion frugtgrød med ½ dl piskefløde indeholder 1400 kj/333 Kcal og 2 g protein.