Skip navigation

Fuldkornspastasalat med melon og bagt gedeost

Denne vegetariske pastasalat med melon, avocado, mandler og bagt gedeost, har en perfekt balance mellem frisk sødme og en cremet konsistens.

""

Ingredienser

  • 150 g fuldkornspasta
  • 1/2 lille galiamelon, befriet for kerner og skræl
  • 1 avocado, befriet for skræl og sten
  • 1 gederulle, 6 skiver
  • 2 spsk mandler
  • 1 lille bdt bredbladet persille (ca. 3 spsk hakket), skyllet, slynget og finthakket
  • 3-4 kviste mynte, kun bladene
  • 5-6 kviste timian, kun bladene
  • 1 økologisk citron, fintrevet skal og lidt saft heraf
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie + lidt ekstra til at smøre bagepapiret med
  • salt og friskværnet peber

Sådan gør du: 

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Tænd ovnen på 225 grader.

Skær melon og avocado i små tern, mens pastaen koger.

Læg osteskiverne på det smurte bagepapir, dryp en spiseskefuld olie henover osten, og drys med lidt fintrevet citronskal. Bag skiverne i ovnen i et par minutter, til de bliver gyldne og begynder at flyde ud.

Rist mandlerne på en tør varm pande et par minutter, og lad dem køle af. Hak de afkølede mandler groft.

Bland pastaen med melon, avocado, mandler, persille, mynte, timian og to spiseskefulde olivenolie. Smag til med citronskal, lidt citronsaft, salt og peber. Læg osteskiverne på salaten, og servér.

Salaten kan holde sig i et døgn i køleskabet.