Skip navigation

Gazpacho med vandmelon

Denne vegetariske, kolde suppe er frisk og skøn, særligt på en varm sommerdag. Suppen kan spises, som den er, eller toppes med ekstra grønt og serveres med brød.

""

Ingredienser

  • 400 g vandmelonkød
  • 400 g modne tomater
  • 1 1/2 agurk
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 forårsløg (kun det lyse af løget – brug de grønne toppe til topping)
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl rasp
  • 3-4 spsk olivenolie
  • salt
  • 2-3 spsk limesaft

Topping:

  • 1/2 agurk, skåret i små tern
  • 2 forårsløg, de grønne toppe
  • lidt vandmelon, i små tern

Tilbehør:

  • Tabasco

Sådan gør du: 

Fjern eventuelle kerner fra vandmelonkødet. Skær tomaterne i tern, fjern blomsten. Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Kom hvidløg, forårsløg, vandmelon, tomat, agurk, tomatjuice og vand i en skål sammen med rasp. Lad det hele trække i køleskab i mindst 30 minutter – eller evt. natten over.

Kom hele skålens indhold i en blender, og blend til massen er helt glat. Smag til med olivenolie, salt og limesaft.

Servér suppen iskold, toppet med agurk, fint snittet forårsløg og vandmelon. Giv tabasco og groft brød til.

Hvis du har synkebesvær: 

Hvis du undlader topping på suppen, er den særligt nem at synke. Har du smerter eller stråleskader i munden, så undlad denne suppe, da syrlige råvarer som tomat kan give smerter.