Grøn pollo tonnato
En variation af den italienske klassiker vitello tonnato. Her er der brugt kyllingebryst og saucen har fået et ekstra skud smag og farve af friske krydderurter.
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebryst
- 1 1/2 l kyllingebouillon
- 1/2 løg, pillet (kan udelades)
- 2 laurbærblade (kan udelades)
- 6 sorte peberkorn (kan udelades)
- 1 dåse tun i olie, drænet for olie
- 4 spsk bouillon, fra kyllingebouillonen ovenfor
- 1 økologisk citron, 1 tsk fintrevet skal og ca. 3-4 spsk saft heraf
- 1 1/2 spsk kapers
- 3 ansjosfileter i olie
- 1 hårdkogt æg
- 1-2 spsk græsk yoghurt 10 %
- 2 store håndfulde basilikum, minus de groveste stængler
- 1 lille håndfuld oregano, minus de groveste stængler
- salt og friskkværnet peber
- evt. sprøde salatblade og andet grønt til servering
Sådan gør du:
Kog en gryde op med bouillon, og tilsæt eventuelt laurbærblade, løg og peberkorn. Tilsæt kyllingebrysterne, når bouillonen koger. Lad det småsimre i 8-10 minutter alt efter hvor store, kyllingebrysterne er.
Læg så låg på gryden, og sluk for varmen. Lad dem pochere færdig på denne måde i 30-35 minutter. Tag kødet op, og lad det køle af, først ved stuetemperatur, derefter i køleskabet.
Husk at gemme noget at kogevandet/bouillonen til tunsaucen.
Kom alle ingredienserne til saucen i en foodprocessor eller blender, og blend det til en cremet sauce.
Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft/skal. Tilsæt om nødvendigt mere bouillon.
Skær kyllingebrysterne i tynde skiver, og anret dem eventuelt på salatblade med tunsaucen. Pynt med ekstra kapers.
Både sauce og kylling holder sig friskt i et døgn i køleskabet.