Skip navigation

Grønne falafler med syrlig kålsalat

I disse smukke, grønne falafler får kikærterne selskab af ærter og broccoli. En god måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords! Lav en stor portion og frys falafler ned til travle dage.

""

Ingredienser

Falafler:

  • 300 g kikærter
  • 2 håndfulde bredbladet persille, plukket
  • 100 g ærter (optøede fra frost)
  • 200 g dampet broccoli
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • rigeligt med olie til stegning

Salat:

  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1/2 rødkål
  • 1 spidskål
  • 200 g snack gulerødder
  • salt

Tilbehør:

  • fuldkorns-pitabrød
  • chilisauce, købt eller hjemmelavet (se opskriften nedenfor)
  • citronbåde
  • yoghurt naturel

Chilisauce:

  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk tørrede chiliflager
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du: 

Dag 1: 

Hæld kikærterne i en skål, og hæld rigeligt koldt vand over dem. Put låg eller film på, og sæt dem i køleskabet natten over.

Dag 2: 

Hæld vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, ærter, broccoli, løg, hvidløg og spidskommen til en halv-grov masse. Krydr med salt. Form falafelfarsen til kugler, gerne med en isske, og steg falaflerne i rigeligt olie på en sliplet-pande. De skal have 4-6 minutter i alt. Dryp dem af på køkkenrulle.

Kog imens eddike, sukker og fennikelfrø op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Snit rødkål og spidskål fint. Snit gulerødderne i skrå skiver. Hæld den varme lage over rødkålen, og lad den trække i 10 minutter. Vend den snittede spidskål med lynsyltet rødkål og gulerodsskiver.

Chilisauce:

Rør hvidløg, chili, tomatpuré, sukker, eddike og olie sammen, og smag til med salt. Chilisaucen kan holde sig i op til 1 uge i køleskabet, og er skøn til stegt kød, i sandwich, eller med stegte grøntsager.

Varm pitabrødene i ovnen efter anvisning på pakken, og servér falaflerne med lune pitabrød, kålsalat, chilisauce, citron og yoghurt.

Lav en stor portion og frys falafler ned til travle dage.