Hindbærsaft med basilikum
Du kan selvfølgelig også lave den lækre hindbærsaft uden basilikum, men den giver en helt særlig friskhed.
Ingredienser
- 250 g hindbær
- 6 dl vand
- 1/2 dl agavesirup
- 3-4 stilke basilikum
- 1/2 lime, saft af
- masser af isterninger
Sådan gør du:
Kom hindbær, vand og agavesirup i en gryde, og lad det koge op stille og roligt. Lad det simre svagt i 30 minutter, tilsæt basilikum de sidste 5 min, og lad saften trække i en time med basilikummen.
Hæld saften i en finmasket si, og lad den dryppe ned i en skål, uden at du presser. Kassér bærrene, hvis der ikke er mere smag i dem, ellers kan du bruge dem i yoghurt.
Smag lemonaden til med limesaft, og opbevar den koldt indtil servering. Servér den med masser af isterninger. Hindbærsaften kan holde sig 3-4 dage på køl.