Hot kålsalat med kylling
En sursød dressing med lime og chili giver salaten masser af friskhed og blødgør samtidig grøntsagerne. Du kan sagtens lave salaten i en vegetarisk udgave uden kylling.
Ingredienser
- 2-3 kyllingebryster eller fileter
- lidt olie til stegning
- salt
Dressing:
- 1 dl fiskesauce
- 1 dl limesaft
- 1/2 dl sukker
- 3-4 tsk rød chili, hakket
Grøntsager:
- 500 g rødkål
- 500 g hvidkål
- 300 g rosenkål
- 4 gulerødder
- 2 rødløg, i tynde både
- 1 stor håndfuld mynteblade
- 1 stor håndfuld koriander
- 1 dl peanuts, hakkede
Sådan gør du:
Steg kyllingebryster eller fileter i lidt olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte. Lad dem køle en smule, og skær dem i strimler.
Rør imens fiskesauce, lime, sukker og chili sammen til en dressing. Snit kålen fint, du kan evt. rive rosenkålene på en foodprocessor. Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem groft.
Vend kød, kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen.
Smag til – det skal være både stærkt, sødt og syrligt. Servér straks salaten, eller lad den trække i op til et døgn.