Skip navigation

Hot kålsalat med kylling

En sursød dressing med lime og chili giver salaten masser af friskhed og blødgør samtidig grøntsagerne. Du kan sagtens lave salaten i en vegetarisk udgave uden kylling.

""

Ingredienser

  • 2-3 kyllingebryster eller fileter
  • lidt olie til stegning
  • salt

Dressing:

  • 1 dl fiskesauce
  • 1 dl limesaft
  • 1/2 dl sukker
  • 3-4 tsk rød chili, hakket

Grøntsager:

  • 500 g rødkål
  • 500 g hvidkål
  • 300 g rosenkål
  • 4 gulerødder
  • 2 rødløg, i tynde både
  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1 dl peanuts, hakkede

Sådan gør du: 

Steg kyllingebryster eller fileter i lidt olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte. Lad dem køle en smule, og skær dem i strimler.

Rør imens fiskesauce, lime, sukker og chili sammen til en dressing. Snit kålen fint, du kan evt. rive rosenkålene på en foodprocessor. Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem groft.

Vend kød, kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen.

Smag til – det skal være både stærkt, sødt og syrligt. Servér straks salaten, eller lad den trække i op til et døgn.