Skip navigation

Hummus med skyr

Hummus er et proteinrigt tilbehør, som smager godt til mange retter. Brug den f.eks. som dip til grøntsager, falafler eller som smørelse i din sandwich.

Hummussen ses som nummer to fra oven. De tre andre opskrifter findes også her på hjemmesiden (kartoffel-bønnepuré, tzatziki og ærtepuré).

Ingredienser

  • 1 ds kikærter (eller 240 g kogte)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk tahin (sesampasta)
  • ½ bdt persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk citronsaft
  • ½-1dl A38, skyr eller kefir 
  • evt. lidt røget paprika eller cayennepeber

Sådan gør du: 

Put kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med pillede hvidløgsfed, spidskommen, tahin, persille, olivenolie og citronsaft. Hak det hele godt sammen.

Tilsæt surmælksproduktet lidt ad gangen, så din hummus kan køre rundt i foodprocessoren. Når konsistensen er blød og cremet, kan du smage til med salt, mere citronsaft og evt. nogle af de andre ingredienser.

Tilsæt evt. lidt cayennepeber eller røget paprika, hvis du kan lide det.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt.

Energi: 

1 portion hummus indeholder 883 kJ/240 kcal og 7 g protein.