Skip navigation

Ingefærsmåkager

Disse sprøde småkager har en frisk og lækker ingefærsmag, der kan være særligt god ved kvalme. De er også gode, hvis du har brug for et højt kalorieindtag.

""

Ingredienser 

  • 60 g smør
  • 45 g sirup
  • 175 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 100 g sukker
  • ½ spsk frisk ingefær, fintrevet 
  • ½ æg

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smør og sirup sammen i en gryde under omrøring, og stil det til side. 

Bland mel, salt, bagepulver, natron og sukker sammen i en skål. Skræl ingefæren og riv den fint, så det bliver til en blød ingefær-masse. Rør ingefæren i den smeltede smør-sirupsmasse, tilsæt de tørre ingredienser og ælt det hele sammen til en fast dej.

Tril valnøddestore kugler af dejen, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tryk kuglerne let flade.

Bag kagerne øverst i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. ti minutter.