Skip navigation

Klassiske ovnbagte rodfrugter med hvidløg og krydderurter

Bagte rodfrugter er et helt uundværligt tilbehør i efterårs- og vintermånederne, og kan også vække begejstring resten af året, f.eks. når små, nye gulerødder med en lille grøn top kan blandes i fadet.

Ingredienser

  • 800 g blandede rodfrugter efter smag, f.eks. rødbeder, pastinak, selleri, persillerod eller gulerødder
  • 1 helt hvidløg, delt i fed
  • 1 god sjat koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 økologisk citron, saft og revet skal af
  • 2 håndfulde blandede krydderurter efter smag, f.eks. persille, citrontimian, rosmarin, merian eller salvie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet 

Sådan gør du: 

Skræl og skær rodfrugterne i stave. Kom dem i et ovnfast fad sammen med de hele, pillede hvidløgsfed.

Vend rodfrugter og hvidløg med olie, citronsaft og -skal. Tilsæt et par gode store håndfulde hakkede, blandede krydderurter efter smag, samt salt og peber.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Servér rodfrugterne, mens de er varme.