Skip navigation

Kold grød

Denne kolde grød er god at tage med som madpakke – f.eks. hvis du skal møde fastende til undersøgelse. Opskriften har et højt indhold af energi og protein.

""
Den kolde grød ses i den blå skål. De to andre opskrifter findes også her på hjemmesiden (havregrød og boghvedegrød).

Ingredienser

  • 15 g chiafrø
  • 30 g havregryn
  • 1,5 dl kefir, A38 eller sojayoghurt (eller andet syrnet mejeriprodukt)

Tilbehør:

  • 2-4 tsk solbærmarmelade eller lignende

Sådan gør du: 

Rør alle ingredienser sammen, og fyld i to små glas eller bokse med låg. Læg evt. en god klat marmelade i toppen af hver beholder.

Lad grøden stå og trække i et par timer eller indtil næste dag.

Spis grøden, som den er, eller med lidt frisk frugt, marmelade eller kompot på toppen.

Ideer til topping:

  • En skefuld græsk yoghurt, cremefraiche, flødeskum eller råcreme.
  • Nødder, frø, mandler, kerner eller kokos, evt. hakkede eller blendede – disse kan også koges med i grøden.
  • Frugt – enten frisk, tørret, syltet eller henkogt frugt eller frugtgrød – kan både tilsættes grøden og bruges som topping.
  • En god klat smør, peanutbutter, tahin eller mandelsmør.
  • Sukker, sirup, honning eller andet sødt.
  • En skefuld dulche de leche (karamelsovs). Evt. sammen med hakkede nødder.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en lille skål på 1½-2 dl. 

Energi:

1 portion indeholder 550 kJ/125 kcal og 6 g protein.