Krydderurteomelet med stenbiderrogn
Skøn vegetarisk omelet spækket med friske krydderurter. Spis den, som den er, eller med stenbiderrogn smagt til med citron, rødløg, purløg og brøndkarse.
Ingredienser
- 8 æg (2 æg pr. person)
- 1 sjat vand
- 1 godt drys salt
- friskkværnet sort peber
- krydderurter efter smag, f.eks. brøndkarse, karse eller purløg
- koldpresset jomfruolivenolie
Stenbiderrogn
- 1 rødløg
- 200 g renset, letsaltet stenbiderrogn
- 1 lille bdt purløg, finthakket
- 1 økologisk citron, fintrevet skal
- brøndkarse
- salt
Sådan gør du:
Hak krydderurterne fint. Pisk æggene godt sammen med vand, salt, peber og finthakkede krydderurter. Varm olivenolien op på panden, og hæld æggemassen på. Lav en tynd omelet pr. person, og steg den på begge sider, til æggemassen er stivnet.
Pil og hak rødløget fint. Salt stenbiderrognen efter smag, og bland den med rødløg, purløg og citronskal. Spis stenbiderrognen sammen med omeletten og en masse frisk brøndkarse.