Skip navigation

Kylling med blomkålstabbouleh

En klassisk tabbouleh er baseret på couscous eller bulgur. Denne version er med korn og blomkål. Det er skønt, friskt og lækkert sommermad.

""

Ingredienser

  • 1 kylling
  • salt
  • 1 spsk smør

Tabbouleh:

  • 2 dl perlerug
  • salt
  • 1 lille blomkålshoved
  • 1 agurk
  • 1 bdt radiser
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 1 håndfuld mynte
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/4 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200˚. Tjek kyllingen for blod, og dup den tør med køkkenrulle. Snør gerne lårene sammen med et stykke kødsnor. Gnid kyllingen med smør, drys den med salt, og steg den i den varme ovn i 50-60 minutter, eller til den er gennemstegt.

Skyl perlerugen, kom den i en kasserolle med vand, og kog den mør, ca. 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra, og smag den til med salt. Riv blomkålen groft på et rivejern, skær agurken i små tern, radiserne i skiver og hak persille og mynte. Vend rug, blomkål, agurk, radiser og krydderurter sammen med citron og olie. Smag til med salt.

Skær kyllingen ud, og servér kyllingen med blomkålstabboulleh.

Hvis du har smagsforandringer: 

Taboullehen indeholder masser af frisk mynte og bredbladet persille og er smagt til med citron. Friske krydderurter og citron kan være gode smagsgivere, hvis du oplever smagsforandringer, da de giver maden en frisk smag.