Skip navigation

Kylling med ristet citron og hvidløgsfed

En saftig og rustik kylling med citron, hele hvidløgsfed og rosmarin.

""

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1 økologisk citron
  • 1 porre
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 lille bdt rosmarin
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1-1½ l hønsefond
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet 

Tilbehør:

  • Grøn salat og f.eks. kogte brune ris

Sådan gør du: 

Skær citronen i skiver, og snit porren i strimler. Steg citron, porre, hele hvidløgsfed (med skal) og rosmarinen (hele kviste) i olivenolie i en stor gryde. 

Partér kyllingen i 8-10 stykker, og brun dem godt i en stor sauterpande. Kom derefter kyllingestykkerne over i gryden til grøntsagerne, og hæld fond på, til kyllingen er næsten dækket. Lad kyllingen simre under låg i cirka 50 minutter. Smag til med salt og peber.

Spis kyllingen med en god grøn salat, brune ris, perlebyg, parboiled spelt eller lignende.