Skip navigation

Kyllingespyd med avocadosalat

Kyllingespyd marineret i soja, ingefær og agavesirup er uhøjtidelig hyggemad. Dyp i sesam-dressing og nyd med avocadosalat og quinoa.

""

Ingredienser

  • 1/4 dl sojasauce
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk agavesirup eller sukker
  • 1 spsk smagsneutral olie, f.eks. rapsolie (ikke koldpresset)
  • 600 g kyllingebryst
  • træ- eller metalspyd

Dressing:

  • 3 spsk sesamfrø
  • 1 spsk agavesirup eller sukker
  • 1 tsk sesamolie
  • 1/4 dl sojasauce
  • 2 spsk limesaft

Salat:

  • 4 hjertesalater
  • 3 avocado
  • lidt limesaft
  • sesamfrø

Tilbehør:

  • kogt quinoa, evt. sort

Sådan gør du: 

Rør soja, ingefær, agavesirup og olie sammen. Skær kyllingebrysterne i tykke, aflange skiver, og kom dem i marinaden. Lad dem trække i 15 minutter ved stuetemperatur eller natten over i køleskab.

Tænd ovnen på 220˚. Sæt kyllingen på spyd, og steg kyllingespyddene i den varme ovn i 8-10 minutter, eller til de er gennemstegte. Rist imens sesamfrøene på en varm, tør pande i 1-2 minutter, eller til de hopper. Lad dem afkøle en smule. Knus sesamfrøene i en morter, og bland dem med agavesirup, sesamolie, sojasauce og limesaft. Smag til.

Pluk og skyl salathovederne. Flæk avocadoerne, kassér stenene, og tag kødet op med en ske. Skær avokadokødet i skiver, og vend dem med lidt limesaft. Anret salatblade og avocado toppet med lidt sesam. Servér straks kyllingespyd, salat, dressing og quinoa.