Skip navigation

Mandelmælk

Mandelmælk er en energirig drik, der er helt mild og fin i smagen. Du kan bruge mælken, hvis du er laktoseintolerant eller som luksusmælk på mysli, i grød, i smoothie eller i varm chokolade.

""

Ingredienser

 

Dag 1

  • 150 g mandler
  • koldt vand

Dag 2

  • 8 dl koldt vand
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk agavesirup

Sådan gør du: 

Kom mandlerne i en skål, og dæk dem med koldt vand. Dæk skålen, og sæt den i køleskabet natten over. Dræn vandet fra mandlerne, og kom mandler, 8 dl koldt vand, salt, olie og agavesirup i en blender. Blend i et par minutter, til mælken er fin og skummende. Sigt mælken gennem et klæde eller en fintmasket sigte.

Hæld mandelmælken på en skoldet flaske, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 2-3 dage.