Spring navigation over

Moderne rødgrød

Rødgrød er enkelt at lave året rundt, hvis du har bær i fryseren. Brug de bær, du bedst kan lide og bland dem gerne.

""

Ingredienser

  • 275-300 g frosne røde bær, gerne forskellige slags som jordbær, hindbær, solbær og ribs
  • 1 økologisk citron, 1 tsk fintrevet skal heraf
  • agavesirup eller honning, mængden afhænger af smag og type bær
  • piskefløde til servering

Sådan gør du: 

Kog bærrene op, smag til med agavesirup eller akaciehonning. Vær opmærksom på, at grøden kommer til at smage sødere, når den er afkølet. Tag gryden af varmen, og smag yderligere til med fintrevet citronskal.

Køl grøden af, og servér med iskold piskefløde. Alternativt kan du spise grøden lun og eventuelt piske fløden let inden servering.

Put grøden (uden fløde) i et skoldet glas og sæt den i køleskabet, hvor den holder sig frisk i en uge.