Skip navigation

Mos, puré og suppe af bagte rodfrugter

Her får du tre måder at tilberede bagte rodfrugter, så de er synkevenlige. Du bestemmer selv, hvor flydende konsistensen skal være, alt efter om du laver en mos, puré eller suppe.

""

Ingredienser

Bagte rodfrugter:

  • 400 g rodfrugter (f.eks. jordskok, knoldselleri, persillerod og pastinak)
  • 1 dl olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ l let- eller sødmælk
  • 1 dl piskefløde (kan undlades)

Tilbehør:

  • 25 g smør (kan undlades)
  • ekstra olivenolie (kan undlades)
  • evt. salt og peber

Sådan gør du: 

Skær rodfrugterne i grove stykker, vend dem med halvdelen af olien, og læg dem i et ildfast fad. Bag rodfrugterne ved 200 grader i 15-20 min., til de er gyldne, og kom dem i en tykbundet gryde.

Hak løg og hvidløg groft.

Steg de bagte rodfrugter, løg og hvidløg i resten af olivenolien, til løgene er klare.

Tilsæt mælk og evt. fløde, og kog retten sammen, indtil rodfrugter og løg er helt møre.

Sigt kogelagen fra, og sæt den til side.

Mos:

Blend de tilberedte grøntsager i en foodprocessor, eller blend dem med en stavblender til den ønskede konsistens.

Rør evt. mosen med olie eller smør. Tilsæt evt. lidt kogelage, hvis mosen er for fast.

Kan smages til med lidt salt og peber.

Puré:

Blend de tilberedte grøntsager i en blender sammen med lidt kogelage, indtil puréen er helt glat og lind. Tilsæt evt. ekstra olie eller små klatter smør.

Passér evt. puréen gennem en fin sigte.

Kan smages til med lidt salt og peber.

Suppe:

Blend de tilberedte grøntsager i en blender med halvdelen af kogelagen, til suppen er helt glat og lind. Tilsæt evt. ekstra olie eller små klatter smør.

Passér evt. suppen gennem en fin sigte.

Kan smages til med lidt salt og peber.