Skip navigation

Muffins med broccoli og kylling

Disse muffins er ikke kager, men madbrød i portionsstørrelse, der er lækre som nærende mellemmåltid eller frokost på farten.

""

Ingredienser

  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 150 g broccoli, skåret i meget små buketter
  • 2 spsk salvie, finthakket
  • 1 spsk rosmarin, finthakket
  • 1 økologisk citron, fintrevet skal
  • 100 g rugmel
  • 250 g fintsigtet speltmel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mælk (rismælk, sojamælk eller komælk)
  • 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 2 æg
  • 1/2 squash (ca. 200 g), groftrevet
  • 125 g kyllingerester (uden skind),skåret i små tern eller strimler

Sådan gør du: 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Overhæld broccolibuketterne med kogende vand, og lad dem stå et par minutter.

Svits hvidløg i olien, tilsæt salvie og rosmarin og derefter broccoli, og svits det hele i 3-4 minutter. Smag til med citronskal og salt.

Sigt rugmel, speltmel og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk, olie, æg og squash, og melet vendes i. Vend også det grove mel i, der blev tilovers i sigten. Det skal kun lige blandes sammen, det må ikke røres længe, da det gør dejen tung.

Tilsæt broccoliblandingen og kylling og fordel dejen i smurte muffinsforme.

Bag dem 20-25 minutter. Test efter 20 minutter med et lille træspyd, tandstikker eller kødnål, om de er bagt i midten. Kommer den ud uden dej, er de færdige.

Holdbarhed:

2 døgn på køl og 2 måneder i fryseren. 

Arbejdstid: 

Den reelle arbejdstid er 25 minutter, hvis du har rester af kylling på køl. Den samlede tilberedningstid er 45-50 minutter.