Muffins med broccoli og kylling
Disse muffins er ikke kager, men madbrød i portionsstørrelse, der er lækre som nærende mellemmåltid eller frokost på farten.
Ingredienser
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 150 g broccoli, skåret i meget små buketter
- 2 spsk salvie, finthakket
- 1 spsk rosmarin, finthakket
- 1 økologisk citron, fintrevet skal
- 100 g rugmel
- 250 g fintsigtet speltmel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 1/2 dl mælk (rismælk, sojamælk eller komælk)
- 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie
- 2 æg
- 1/2 squash (ca. 200 g), groftrevet
- 125 g kyllingerester (uden skind),skåret i små tern eller strimler
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Overhæld broccolibuketterne med kogende vand, og lad dem stå et par minutter.
Svits hvidløg i olien, tilsæt salvie og rosmarin og derefter broccoli, og svits det hele i 3-4 minutter. Smag til med citronskal og salt.
Sigt rugmel, speltmel og bagepulver i en skål. I en anden skål blandes mælk, olie, æg og squash, og melet vendes i. Vend også det grove mel i, der blev tilovers i sigten. Det skal kun lige blandes sammen, det må ikke røres længe, da det gør dejen tung.
Tilsæt broccoliblandingen og kylling og fordel dejen i smurte muffinsforme.
Bag dem 20-25 minutter. Test efter 20 minutter med et lille træspyd, tandstikker eller kødnål, om de er bagt i midten. Kommer den ud uden dej, er de færdige.
Holdbarhed:
2 døgn på køl og 2 måneder i fryseren.
Arbejdstid:
Den reelle arbejdstid er 25 minutter, hvis du har rester af kylling på køl. Den samlede tilberedningstid er 45-50 minutter.