Øllebrød med fløde
Øllebrød er nemt at lave og smager barndoms-godt med piskefløde eller flødeskum til. Bortset fra den tid, rugbrødet skal ligge i blød, kan øllebrød laves på under et kvarter.
Ingredienser
- 2½ skive rugbrød (ca. 125 g)
- 2 dl vand
- 2 dl maltøl eller hvidtøl
- 2 tsk brun farin eller sukker
- 1 dl piskefløde til servering
Sådan gør du:
Bræk rugbrødet i grove stykker i en gryde, og fyld vand i, så det dækker rugbrødet. Lad det stå i blød i mindst 1 time, og gerne natten over eller fra morgen til aften.
Hæld øllet i gryden, og kog øllebrøden i ca. 10 minutter under omrøring. Brug et piskeris til at røre med, hvis klumperne er svære at røre ud.
Tilsæt brun farin eller sukker, og kog videre i et par minutter.
Pisk evt. piskefløden til skum, alt efter, hvordan du foretrækker at spise det, og servér øllebrøden med fløde eller flødeskum.
Kan du lide øllebrød, egner det sig glimrende til at lave i større mængder og fryse ned portionsvis til nemme måltider.