Skip navigation

Omelet med tomat og parmesan

Start dagen med denne omelet, der er nem at spise, hvis sulten ikke er så stor. Du kan altid tilsætte andet fyld alt efter, hvad du har lyst til.

""

Ingredienser

  • 4 æg
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg
  • 4 spsk parmesan
  • 1 spsk smør eller olie
  • 125 g cherrytomater, halverede

Tilbehør:

Evt. ristet rugbrød med smør og skiver af avocado

Sådan gør du:

Pisk æg med salt, peber, finthakkede forårsløg og revet parmesan. Varm smør eller olie op på en pande. Hæld halvdelen af æggemassen på panden, top med halvdelen af tomaterne, og steg omeletten ved jævn varme. Løft æggemassen med en spatel rundt i kanten, og lad den stivne.
Fold omeletten sammen, og lad den stege videre i 3-4 minutter.

Gentag samme procedure med resten af æggemassen.

Servér omeletterne lune. Spis som den er eller nyd den f.eks. med ristet rugbrød med smør og skiver af avocado til.

Hvis du har synkebesvær: 

Undlad tomater og forårsløg og nøjes i stedet med forskellige slags ost og pesto.