Skip navigation

Ostemuffins med majs

Disse muffins er gode at fryse ned og tage med på farten til madpakken eller som en snack. De er også lækre som tilbehør til en suppe. Opskriften har et højt indhold af energi og protein.

""

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 1 løg
  • 1 tsk oregano
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 3 æg
  • 2,5 dl sødmælk,
  • 200 g cheddar, 50+, revet
  • 120 g majs fra frost eller dåse
  • 12 muffinforme
  • smør til formene

Sådan gør du: 

Varm ovnen op til 170˚.

Rens og snit løget i tern, og svits det på en pande sammen med oregano i lidt olie eller smør. 

Smelt smørret i en gryde. Bland imens alle de tørre ingredienser sammen: Mel, bagepulver, natron og salt. 

Slå æggene ud i en skål, bland mælken i, og pisk godt sammen med elpisker eller røremaskine. Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen. Tilsæt så det smeltede smør til dejen, og til sidst revet ost og majs. Gem lidt ost til at drysse på toppen.

Smør bageformene (med mindre du bruger forme af papir). Fyld dejen i de smurte forme. Hver form fyldes ¾ op. Drys ost og lidt oregano på toppen.

Bag i forvarmet ovn i 20-25 minutter, lad dem afkøle, og så er dine muffins klar til at spise.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt.

Energi:

1 ostemuffin indeholder 1138 kJ/271 kcal og 10 g protein.