Skip navigation

Ovnæggekage med kartoffel og tomat

Denne milde, vegetariske ovnæggekage er særligt energirig. Den kan både spises som morgenmad, frokost og aftensmad.

""

Ingredienser

  • 2 mellemstore kartofler (ca.150 g)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sødmælk
  • 1 spsk olie
  • 100 g hytteost
  • 3 æg
  • Smør eller olie til pensling
  • Evt. tomat og purløg til pynt

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter.

Pisk hvedemel, salt, sødmælk og olie sammen. Tilsæt hytteost og æg.

Pensl et ovnfast fad eller to mindre portionsfade med fedtstof. Fordel kartoffelstykkerne i fadet, og hæld æggemassen over.

Bag æggekagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Pynt evt. æggekagen med tomat og purløg ved servering.