Skip navigation

Ovndampet fisk med porre i flødesovs

Ved at dampe fisken i ovnen bliver den mør og saftig. Flødesovs gør retten mild og let at synke. Opskriften har er højt indhold af energi og protein.

""

Ingredienser

  • 200 g fiskefilet uden ben af torsk, sej, kuller, rødspætte, hellefisk eller laks
  • 150 g porre, i skiver (evt. fra frost)
  • 1 spsk smør
  • 1/2 citron, saft af
  • salt og peber
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180°. Sautér porrerne møre i smør. Skær fisken i mindre stykker.

Fordel porrerne i et fad, og læg fiskestykker ovenpå. Krydr med salt og peber, og tilsæt citronsaft. Hæld fløde i fadet, og bag retten i ovnen i 12 minutter, eller indtil fiskestykkerne er møre.

Servér evt. fisken med løse ris, kartoffelmos eller kartofler.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi:

1 portion fisk uden tilbehør indeholder 1963 kJ/467 kcal og 11 g protein.

1 portion fisk med 2 små kartofler indeholder 2215 Kj/ 527 kcal og 12 g protein.