Skip navigation

Panang med kylling

En krydret og velsmagende thailandsk ret med kylling og i en sauce af kokosmælk, peantbutter og panang-karry. Opskriften har et højt indhold af energi og protein.

""
  • 4 spsk olie
  • ½-1 løg
  • 2 tsk panangpasta (eller rød karry pasta)
  • 300 g kyllingebryst eller inderfilet
  • 5-10 g frisk ingefær
  • 1 ds kokosmælk
  • 3 kefir limeblade
  • 1 rød peberfrugt
  • 50 g peanutbutter
  • 1 lime, saft af
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du: 

Skær løg og peberfrugt i fine strimler. Svits løgene i olie på en pande.

Skær kødet i små tern, og tilsæt det. Brun kødet ved middel varme. Skræl og riv ingefæren, og tilsæt sammen med karrypastaen. Steg et par minutter.

Tilsæt kokosmælk og limeblade, og kog retten i yderligere 5-6 minutter.

Tilsæt til sidst peberfrugt, peanutbutter, salt, sukker og limesaft, og kog retten igennem.

Servér med kogte ris eller kokosris.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi: 

1 portion uden ris indeholder 1397 kJ/333 kcal og 15 g protein.

1 portion med 1 dl kogte ris inderholder 1824 kJ/434 kcal og 17 g protein.