Parfait med brombær og stjerneanis
Fuldfed og skøn parfait, der får syrlighed og sødme fra brombær og et strejf af lakrids fra stjerneanis, der trækker i fløden natten over.
Ingredienser
- 2 stjerneanis
- 3½ dl piskefløde
- 300 g frosne brombær
- 100 g rørsukker
- 1½ spsk vand
- 2 æggehvider
- 100 g friske brombær
Sådan gør du:
Put stjerneanisen i fløden, og lad den stå og trække natten over i køleskabet. Fjern så stjerneanisen.
Pisk fløden let, den må endelig ikke piskes for meget.
Put de frosne brombær i en gryde, og giv dem et hurtigt opkog. De skal bare koge i ca. 1 min. Pres så bærrene gennem en sigte, så de bliver til en fin pure. Lad pureen afkøle.
Hæld sukkeret i en gryde sammen med vandet. Varm sukkeret, til det er helt opløst. Skru så op for varmen, og kog det igennem i 2 min. Pisk hvidere stive. Hæld nu det varme sukker i hviderne i en tynd stråle, mens du pisker med elpiskeren. Når alt sukker er i, pisker du videre, indtil marengsen har stuetemperatur. Vend marengsen forsigtigt ned i den letpiskede fløde, og tilsæt bærpureen.
Hæl parfaitcremen i en form, evt. små portionsforme. Pres de friske bær ned i cremen. Frys parfaiten i mindst 3 timer, gerne mere.
Tag den ud af fryseren 20 minutter før servering.