Skip navigation

Parmigana

Parmigana er en skøn italiensk sag af den slags, både børn og voksne elsker. Auberginer, basilikum og tomatsauce ligger lag på lag som i en lasagne.

""

Ingredienser

  • 2-3 auberginer
  • olie med neutral smag (f.eks. solsikke- eller vindruekerneolie)
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 stor eller 2 små gulerødder, revet
  • 3 kviste timian
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • 1 skalotteløg, grofthakket
  • eventuelt lidt chili, det kan være chilisauce, frisk chili, chilipulver eller flager
  • 1 æg
  • 1 bdt basilikum, kun bladene
  • 1 lille håndfuld parmesan, revet

Sådan gør du: 

Skær auberginerne på den lange led i 1 cm tykke skiver, og drys dem let med salt. Lad dem trække med saltet i 10 minutter. Tør saltet af auberginerne, og steg dem på en varm pande i lidt olie. De skal have en pæn, gylden farve på begge sidder.

Lav så en tomatsauce. Sauter løg og hvidløg i omkring 3 min, uden at de tager farve. Tilsæt flåede tomater og gulerod. Kog tomatsaucen godt igennem, og smag den til med salt, peber og eventuelt chili.

Blend tomatsaucen i en blender eller med en stavblender, og lad den køle af, til mindst 50°. Tilsæt ægget, og rør det ud i tomatsaucen. Ægget er med til at gør parmiganaen skære fast.

Tomatsaucen kan varieres ved at tilsætte forskellige grøntsager, f.eks. courgette, knoldselleri, bladselleri eller persillerod. Grøntsagerne giver en fyldigere tomatsauce.

Tænd ovnen på 200°. Saml parmiganaen lagvist i et ovnfast fad, lidt lige som en lasagne. Først aubergineskiver, så tomatsauce og sidst basilikumblade, og så forfra, til du har brugt alle aubergineskiver og al tomatsaucen. Drys med revet parmesan på toppen.

Kom parmiganaen i den varme ovn, og bag i ca. 30-35 minutter, til den er gylden.

Server parmiganaen med næsten hvad som helst – fisk, kylling, gris, en stegt bøf eller bare, som den er, måske med en grøn salat og lidt brød.