Skip navigation

Pasta med squash & tomattopping

Denne pastaret er en enkelt og hurtigt lavet vegetarisk ret, der er fantastisk at have på hverdags-repertoiret, fordi den samtidig smager virkelig godt.

""

Ingredienser

  • 400 g tørret fuldkornspasta
  • salt
  • 2 squash
  • 5 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 200 g ricotta
  • 1 tsk økologisk citronskal, fintrevet
  • 3-4 spsk citronsaft (brug citronen, du har revet skal af)

Topping:

  • 400 g modne tomater
  • 1 stor håndfuld basilikum
  • olivenolie, salt

Tilbehør:

  • evt. parmasanost, revet

Sådan gør du: 

Sæt vand over til pasta. Skær tomaterne i tern, og vend dem med basilikumblade, olivenolie og salt. Lad toppingen trække, mens du tilbereder resten.

Kog pastaen i rigeligt og saltet vand, til den er al dente (se anvisning på pakken). Dræn vandet fra, men gem lidt af det til pastasaucen. Riv squashene på den grove side af rivejernet, snit hvidløget i tynde skiver, og sautér begge dele i lidt olivenolie i en dyb pande. Lad det falde sammen.

Du kan vælge at komme spinat i sammen med squashen, for at få ekstra grønt.

Kom ricotta, citronskal, 1/2 - 1 dl kogevand og kogte pastaer på panden, og lad det simre sammen i 1 minuts tid. 

Smag til med citronsaft og salt. Servér straks toppet med tomatsalat og evt. revet parmesan.