Skip navigation

Pita-pizza med laks & ricotta

Super nem aftensmad til travle dage eller skøn frokost. Du kan også lave små pizzaer af pita- eller fladbrød med ost og tomat, hvis du er mere til den type pizza.

""

Ingredienser

  • 4 fuldkorns-pitabrød
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt

Fyld:

  • 200 g ricotta
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt
  • 1 tsk revet økologisk citronskal
  • 250 g laks, uden skind og ben

Topping:

  • 1/4 dl citronsaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spidskål
  • 1 fennikel
  • lidt plukket dild
  • salt
  • evt. citronbåde

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 220˚, gerne varmluft og gerne med grill. Flæk pitabrødene, så du har 8 små runde pizzabunde. Læg dem på en bageplade med den glatte side opad. Riv hvidløget fint, og rør det med olivenolie. Pensl bundende med olivenolie og krydr med lidt salt. Rist dem i ovnen i 3-4 minutter, til de er let sprøde.

Lav fyldet imens. Rør ricotta med parmesan og hvidløg, og smag til med salt og citronskal.

Skær laksen i mindre stykker. Fordel ricottablandingen på de varme bunde, og derefter laksestykkerne. Sæt pizzaerne i ovnen igen, denne gang i ca. 7-10 minutter, eller til laksen er tilberedt.

Rør imens citronsaft og honning sammen til en dressing. Snit kål og fennikel fint, evt. på et mandolinjern, og vend begge dele med dressing og plukket dild. Smag til med salt.

Anret lidt kålsalat på toppen af de små pita-pizzaer og giv resten af salaten med som tilbehør. Servér straks, gerne med citronbåde.

Du kan fryse de små pizzaer og tø dem op enkeltvis til et hurtigt måltid. Frys dem uden kål-topping.

Forslag til andet fyld: 

Du kan variere fyldet på pizzaerne efter smag, brug f.eks. stykker af tilberedt kylling i stedet for laks. Du kan også bruge tomatsauce i stedet for ricotta.