Quinoagrød
Quinoagrød er en god måde at få energidepoterne fyldt op. Grøden er ekstra lækker, når den toppes med karamelsovs, hakkede hasselnødder og æbletern.
Ingredienser
- 40 g hvid quinoa
- 40 g perlespelt
- 3 dl vand
- 2½ dl sødmælk eller sojamælk
- ½ dl havregryn
- 20 g chiafrø
- 20 g hampefrø
- ½ tsk salt
Evt. topping:
- 1 tsk dulce de leche (karamelsovs)
- 1 spsk hasselnøddekerner, grofthakkede
- 1-2 spsk æble- eller pæretern
- 1-2 tsk citronsaft
Sådan gør du:
Skyl quinoa og perlespelt, og kog det i 3 dl vand i 20 minutter.
Tilsæt sødmælk, havregryn, chiafrø og hampefrø, og kog videre i 5 minutter. Tilsæt evt. ekstra væske ved behov, og smag til med salt.
Servér f.eks. grøden med æblestykker, rosiner eller dulce de leche-topping. Hvis du ønsker topping som på foto, hakkes æbletern og vendes med citronsaft før de fordeles på grøden. Fordel hakkede nødder og derpå karamelsovs på grøden. Se tip-boksen for andre forslag til topping.
Små portionsstørrelser:
Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en lille skål på 1½-2 dl.
Energi:
1 portion indeholder 770 kJ/183 kcal og 8 g protein.
1 portion grød med topping som på foto (beskrevet i tip) indeholder 1160 kJ/276 kcal og 10 g protein.