Skip navigation

Risotto med rejer og asparges

Risotto er en klassisk italiensk ret, hvor ris koges i bouillon eller hvidvin. Denne risotto er med rejer og asparges, og du får et højt indhold af energi og protein i en lille portion.

""

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk skalotteløg, finthakket
  • 150 g risottoris
  • ½ spsk æblecidereddike (eller hvidvin)
  • 100 g rejer fra frost eller lage
  • 1 bdt grønne asparges
  • 50 g parmesan, friskrevet
  • 1-2 spsk smør
  • ½-1 l hønsebouillon eller -suppe

Sådan gør du: 

Knæk de hårde ender af aspargesene. (Kog evt. enderne i lidt vand og gem kogevandet, så har du god smag af asparges, som du kan bruge til din risotto). Snit aspargesene i mundrette stykker, tag evt. de pæne hoveder fra til pynt.

Varm olien i en tykbundet gryde, og sautér skalotteløget heri ved lav varme, til de er klare. Hæld risene i gryden, og rør godt, til
fedtstoffet er suget op af risene.

Hæld så lidt eddike eller hvidvin ved, og lad det koge ind. Tilsæt nu kogevand eller bouillon lidt efter lidt. Rør i gryden undervejs, så risene ikke brænder på.

Når der ikke er mere kogevand fra aspargesene tilbage, benytter du hønse- eller grøntsagsbouillon, indtil risene er møre. Når risene er næsten møre, tilsættes aspargessnitterne.

Tilsæt rejer, når risene er møre, og varm retten igennem. Rør halvdelen af parmesanosten i sammen med 1-2 spsk smør.

Servér med friskkværnet peber og ekstra parmesan på toppen.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken. 

Energi:

1 portion risotto indeholder 1509 kJ/359 kcal og 17 g protein.