Skip navigation

Rugkiks med sesam

Disse sprøde rugkiks er gode som snack. Du kan både bruge dem som tilbehør til suppe eller spise dem med et stykke ost.

""

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • Ca. 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½-1 tsk groft salt
  • 1/2 dl sesam
  • 100 g smør
  • 2-4 spsk koldt vand
  • Lidt mel til udrulning

Til pensling:

  • 1 æg
  • 2 spsk koldt vand
  • Mere sesam

 

Sådan gør du:

Bland rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, og sesam sammen. Smelt smørret, og kom det i melblandingen, mens du pisker med en elpisker eller en røremaskine. Brug hænderne til at samle dejen med en smule koldt vand. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter. Drys et bord med mel, og rul dejen tyndt ud. Skær dejen ud i firkanter, og læg kiksene på bagepapir på en bageplade.

Pisk æg med koldt vand, og pensl kiksene med det. Drys dem med mere sesam. 

Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200˚ i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af på pladen inden servering.