Spring navigation over

Rugkiks med sesam

Disse sprøde rugkiks er gode som snack. Du kan både bruge dem som tilbehør til suppe eller spise dem med et stykke ost.

""

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • Ca. 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½-1 tsk groft salt
  • 1/2 dl sesam
  • 100 g smør
  • 2-4 spsk koldt vand
  • Lidt mel til udrulning

Til pensling:

  • 1 æg
  • 2 spsk koldt vand
  • Mere sesam

 

Sådan gør du:

Bland rugmel, hvedemel, bagepulver, salt, og sesam sammen. Smelt smørret, og kom det i melblandingen, mens du pisker med en elpisker eller en røremaskine. Brug hænderne til at samle dejen med en smule koldt vand. Sæt dejen i køleskabet i 30 minutter. Drys et bord med mel, og rul dejen tyndt ud. Skær dejen ud i firkanter, og læg kiksene på bagepapir på en bageplade.

Pisk æg med koldt vand, og pensl kiksene med det. Drys dem med mere sesam. 

Bag kiksene i en forvarmet ovn ved 200˚ i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af på pladen inden servering.