Skip navigation

Brødstænger (Rugsticks)

Disse sprøde brødstænger er gode som mellemmåltid, men kan også bruges som tilbehør til supper og pasta, eller som en snack før maden sammen med pesto.

""

Ingredienser

  • 100 g hele hvedekerner
  • 1 dl kogende vand
  • 1 hvidtøl eller 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk brun farin
  • ½ spsk salt
  • 400 g rugmel
  • ca. 300 g hvedemel

Sådan gør du: 

Hæld kogende vand over hvedekernerne. Lad dem trække 1 time. Hæld vandet fra.

Opløs gæren i øl eller vand, tilsæt brun farin, salt og udblødte kerner. Rør rugmelet og hvedemelet i dejen lidt ad gangen. Lad dejen hæve 1 time.

Rul dejen ud til firkanter på ca. 20 x 20 cm. Skær dem i strimler på 1½ cm med en skarp kniv. Gentag, indtil du ikke har mere dej. Sno strimlerne, og lad dem efterhæve på en bageplade, til ovnen er varm. Pensl brødstængerne med lidt vand.

Bag stængerne i 12-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af på en rist.

Opbevar rugbrødssticksene i en lufttæt beholder. Sørg for, at de er helt afkølede, før du pakker dem ned, ellers bliver de bløde.