Spinat-linsesuppe
Vegetarisk, cremet og fyldig spinatsuppe med grønne linser. Et par dråber tabasco på toppen er godt, men ikke et must.
Ingredienser
- 300 g grønne puy-linser
- 2 gulerødder, skåret i skiver
- 2 stængler bladselleri, skåret i skiver
- ¼ knoldselleri, skåret i grove tern
- 1 løg, skåret i grove tern
- 1 fed hvidløg, hakket
- lidt rapsolie
- 200 g spinat, blancheret (kort opvarmning i lidt vand)
- 1 stænk chilisauce, f.eks. tabasco
- 1,5-2 l kogende vand el kyllingebouillon
Tilbehør:
- evt. tabasco
evt. cremefraiche
Sådan gør du:
Sauter gulerødder, bladselleri, knoldselleri, løg og hvidløg i en gryde, til grøntsagerne begynder at blive møre. Tilsæt linserne, og varm dem godt i gennem. Tilsæt den kogende bouillon, og lad det koge, til linserne er helt møre. Det tager ca. 25 min.
Kom spinaten op i gryden, og giv hele suppen et opkog. Spinaten begynder at miste farve, og blive kedelig at se på, hvis den koger for længe. Suppen skal nu smages til med salt og et stænk chilisauce, f.eks. tabasco.
Suppen kan med fordel blendes helt fint, hvis det er det, man har mest lyst til.