Skip navigation

Stegte nudler med rejer og æg

Kombinationen af friskt, sprødt og syrligt i disse stegte nudler er svær at stå for. Opskriften har et højt indhold af protein.

""

Ingredienser

Marinade:

  • 2 spsk limesaft (og evt. lidt skal af limefrugten)
  • 15 g østerssauce
  • 15 g sojasauce
  • 15 g sød chilisauce

Øvrige ingredienser:

  • 200 g store pillede rejer
  • 100 g gulerod
  • 100 g spidskål
  • 3 spsk rapsolie
  • 100 g risnudler
  • 2 store æg
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 80 g cashewnødder

Tilbehør:

  • limebåde
  • cashewnødder
  • evt. frisk koriander

Sådan gør du: 

Rens og snit grøntsagerne fint. 

Bland marinaden af limesaft og -skal, østerssauce, sojasauce og sød chilisauce.

Kog risnudlerne efter anvisning på pakken, og hæld dem over med koldt vand. De skal ikke være helt kogt møre, men stadig have lidt bid. 

Svits rejerne et øjeblik i olien på en stegepande eller i en wok. Tilsæt så gulerod, kål og marinade, og steg videre i et minut, til grøntsagerne er faldet sammen. Tilsæt de kogte nudler, og bland dem sammen med grøntsagerne.

Pisk æggene sammen, og vend dem i panden sammen med fintsnittet forårsløg og cashewnødder.

Servér retten med ekstra cashewnødder, limebåde og koriander.

Små portionsstørrelser:

Denne opskrift er særligt til kræftpatienter med lille appetit og vægttab. Derfor er indholdet af energi og protein højt, og portionsstørrelsen er mindre end normalt. En portion fylder cirka en desserttallerken.

Energi: 

1 portion stegte nudler indeholder 1716 kJ/409 kcal og 22 g protein.