Skip navigation

Thai-andesalat

En lækker og frisk salat med ananas, mango, ingefær og lime. Du kan erstatte andekødet med kylling, hvis du er mere til det.

""

Ingredienser 

  • 2 stk. andebryst eller 3 andelår
  • koldpresset jomfruolivenolie
  • flagesalt

Marinade/dressing:

  • ¾ dl hoisin sauce
  • 2-3 spsk friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk lys miso
  • 1 spsk sød chilisauce
  • ½-1 limefrugt, saft af (efter smag)

Salat:

  • ½-1 romainesalat, alt efter størrelse
  • ¼ moden ananas
  • ½ moden mango
  • ½-1 rød peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • ½ rødløg
  • lidt frisk kokos, fintskåret
  • 1 håndfuld usaltede jordnødder
  • 1 lille bdt frisk mynte
  • 1 lille bdt frisk koriander

Sådan gør du: 

Rids kødets skindside med en skarp kniv, og gnub det derefter med salt. Steg kødet på en varm pande i en smule olie i ca. 15 minutter, til det har en fin lyserød kerne – først med skindsiden nedad, vend undervejs. Lad det hvile i 10 minutter, hvorefter det skæres i skiver, og lægges i lidt af marinaden.

Bland ingredienserne til marinaden sammen til en lind konsistens. Brug den ene halvdel til at marinere det stegte, skiveskårne andebryst i en halv time, inden det kommes salaten. Brug lidt af den anden halvdel til at komme over salaten.

Bræk romainesalaten i mundrette stykker. Skræl og skær ananassen i mindre tern. Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen, og skær det i strimler. Rens peberfrugten for kerner, og skær den i tern. Snit forårsløgene, og pil og hak rødløget fint. Bland det hele med fintskåret kokos. Rist jordnødderne gyldne på en tør, varm pande. Fordel det stegte, marinerede andebryst i salaten.

Dryp marinade over salaten, og drys med grofthakkede jordnødder og friskhakket mynte og koriander.