Spring navigation over

Torskepuré med persille

Denne opskrift er en god måde at spise fisk, hvis du har synkebesvær. Torskepuréen får sin cremede konsistens af en bagekartoffel, der koges med mælk.

""

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel, 150 g
  • 1stort løg, ca. 100-130 g
  • 3 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • ½ l let- eller sødmælk
  • 300 g torsk i filet uden skind og ben
  • 1 dl olivenolie
  • evt. salt, peber og citronsaft
  • 2 spsk parmesanost, fintrevet

Persilleolie

  • 1 bdt persille, 200 g
  • 2-4 spsk kogevand
  • salt
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du: 

Skræl bagekartoflen, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kog kartoffelternene i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblad og mælk, til kartoflerne er møre efter ca. 20 minutter.

Tilsæt torsken, og kog i yderligere 10 minutter.

Sigt væsken fra. Blend kartofler og torsk glat med en stavblender, eller i en foodprocessor. Tilsæt olivenolien undervejs, mens maskinen kører.

Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.

Konsistensen kan gøres mere flydende med lidt ekstra mælk.

Fordel den varme torskepuré i dybe tallerkner, og dryp evt. med en skefuld persilleolie (se nedenfor hvordan det laves) eller anden krydderolie. Pynt med lidt revet parmesan.

Persilleolie:

Kog persillebundtet i letsaltet vand i 5 minutter. Tag persillen op, og køl det ned i en skål koldt vand. Gem kogevandet. Læg den kogte persille i en blender, og tilsæt en spiseske kogevand ad gangen, til blenderen kommer ordentligt i gang - så skal der ikke mere vand i. Blend til persillen er helt glat. Fjern proppen i blenderlåget, og tilsæt olivenolien, mens blenderen kører. Passér persilleolien gennem en fin sigte. Smag evt. til med lidt salt.