Torskepuré med persille
Denne opskrift er en god måde at spise fisk, hvis du har synkebesvær. Torskepuréen får sin cremede konsistens af en bagekartoffel, der koges med mælk.
Ingredienser
- 1 bagekartoffel, 150 g
- 1stort løg, ca. 100-130 g
- 3 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- ½ l let- eller sødmælk
- 300 g torsk i filet uden skind og ben
- 1 dl olivenolie
- evt. salt, peber og citronsaft
- 2 spsk parmesanost, fintrevet
Persilleolie
- 1 bdt persille, 200 g
- 2-4 spsk kogevand
- salt
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du:
Skræl bagekartoflen, og skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg groft. Kog kartoffelternene i en stor gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblad og mælk, til kartoflerne er møre efter ca. 20 minutter.
Tilsæt torsken, og kog i yderligere 10 minutter.
Sigt væsken fra. Blend kartofler og torsk glat med en stavblender, eller i en foodprocessor. Tilsæt olivenolien undervejs, mens maskinen kører.
Smag evt. til med salt, peber og citronsaft.
Konsistensen kan gøres mere flydende med lidt ekstra mælk.
Fordel den varme torskepuré i dybe tallerkner, og dryp evt. med en skefuld persilleolie (se nedenfor hvordan det laves) eller anden krydderolie. Pynt med lidt revet parmesan.
Persilleolie:
Kog persillebundtet i letsaltet vand i 5 minutter. Tag persillen op, og køl det ned i en skål koldt vand. Gem kogevandet. Læg den kogte persille i en blender, og tilsæt en spiseske kogevand ad gangen, til blenderen kommer ordentligt i gang - så skal der ikke mere vand i. Blend til persillen er helt glat. Fjern proppen i blenderlåget, og tilsæt olivenolien, mens blenderen kører. Passér persilleolien gennem en fin sigte. Smag evt. til med lidt salt.