Skip navigation

Trifli med artig råcreme

En rigtig sommerdessert, der med frosne bær også kan gøre godt på mørke vinterdage. Biscotti er italienske mandelkager. Du kan erstatte dem af ristede, grofthakkede mandler.

""

Ingredienser

  • 300 g rabarber, evt. frosne
  • 300 g jordbær, evt. frosne
  • 250 g sukker
  • 1/2 vaniljestang, kun stangen
  • 150 g hindbær, evt. frosne

Råcreme:

  • 3-4 saftige dadler
  • 1/2 vaniljestang, korn af
  • 1 moden banan
  • 400 g drænet yoghurt 10%
  • 10-12 knuste biscotti

Sådan gør du: 

Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en kasserolle sammen med jordbær, sukker og den tomme vaniljestang (skrab kornene ud, og gem dem til cremen). Kog stille og roligt rabarber og bær op, og lad det simre i ca. 10 minutter. Stil kompotten koldt, så den er helt afkølet inden servering.

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dadlerne i en foodprocessor sammen med vaniljekorn og banan. Blend det fint. Tilsæt yoghurt, og blend det hele sammen.

Anret kompotten i 4-6 glas eller skåle. Fyld knuste biscotti på, top med creme og til sidst mere kompot. Servér straks.

Både kompot og creme kan klargøres op til to dage i forvejen, og opbevares på køl.

Hvis du har synkebesvær:

Udlad de knuste biscotti, så har desserten en blød og cremet konsistens. Du kan gøre den endnu mere jævn ved at blende kompotten med en stavblender, før du anretter desserten.